webtermsnippets

Een snippet is een klein stukje tekst dat verschijnt als u een zoekopdracht heeft ingevoerd in een zoekmachine. De relevante links tonen de titel van de pagina maar dus ook een omschrijving.

Nu worden snippets ook vaak gebruikt om websites te maken, je haalt dan wat snippets op om een pagina te vullen en klaar ben je. Met betrekking tot SEO bedoelen wij met een snippet dus het stukje tekst dat bijvoorbeeld Google laat zien zodat u meer inzicht krijgt in waar een website over gaat.

=== Invloed op wat Google als snippet laat zien? ===
Het antwoord hierop is als met alles wat met SEO te maken heeft: ja en nee. Als je goed onderzoek doet leer je de gedragingen van Google beter begrijpen en toepassen maar zodra het algoritme wijzigt kan ook het snippet verdwijnen om plaats te maken voor een ander stukje tekst.
Google laat soms echter een stukje tekst zien dat in die vorm totaal niet op uw website te vinden is, zelfs niet in de broncode. Dat komt omdat, wij memoreerden dat al eerder, Google niet alles zelf indexeert maar vaak gebruik maakt van de index van anderen zoals DMOZ.
Wat u daar opgeeft als omschrijving (description) kan bij Google als snippet verschijnen.

=== Links in snippets ===
Door een krachtige omschrijving te maken van uw pagina en deze te voorzien van een link en vervolgens deze omschrijving te gebruiken bij bijvoorbeeld uw aanmelding in DMOZ kan het zijn dat deze verschijnt in Google met een directe link naar een deel van uw pagina of website.
Hierdoor surft uw doelgroep nog sneller naar een voor hen relevant deel van uw site met een grote kans op succes voor u. Immers, als een bezoeker snel zijn vraag of het antwoord daarop in een website aantreft is de kans dat hij klant wordt vele malen groter dan wanneer de aangeboden informatie niet snel (genoeg) tot de kern komt.

=== Google over snippets ===
U mag maar hoeft ons niet te geloven. Bekijk deze video waarop Matt Cutts aan de hand van een voorbeeld onder andere uitlegt wat een snippet is en waar die vandaan komt.Matt Cuts staat aan het hoofd van Googles' Webspam Team. Waakhond en ontwikkelaars.


Schrijf in op onze gratis nieuwsbrief

SEO specials social media marketing Social media Subluminale Marketing Social MarketingZoekmachinevriendelijke hosting Uw site bekeken op zoekmachine vriendelijkheid Zoekmachinevriendelijke sleutelwoorden (Density) Zoekmachinevriendelijke site ontwerpen SEO offertes nader bekeken Uw concurrentie tegen het licht Internet termenFeit

Vaak wordt er meer geld aan een nieuwe website uitgegeven dan aan de marketing ervan.

Maar dan een nieuwe auto. De aanschaf is een hoop geld maar toch hebben we dat er graag voor over.

Tijdens het gebruik van een auto stijgen de kosten boven de aanschafwaarde uit. Waarom daar wel en aan de marketing van uw bedrijf niet die euro extra uitgeven!Optimaliseren is duurder dan.....

Rankingrapport

Alleen voor abonnees!

Nog geen abonnee?
Schrijf nu gratis in!

Gratis Webpositie nieuwsbrief


SEO bedrijven

Er zijn veel bedrijven die beloven dat u hoge posities bij Google kunt krijgen. Niemand heeft een glazen bol dus pas op met garanties.

Ook worden er dikwijls jaarcontracten aangeboden, realiseert u zich dat als iemand inderdaad zo goed is als hij zegt hij u niet gelijk voor een jaar hoeft vast te leggen.