googleanalytics

Om na te gaan of uw website voldoende leads genereert heeft u conversietools nodig maar met een goed statistiekprogramma weet u in ieder geval wel al of uw website bezocht wordt en op welke onderdelen deze goed scoort.
Er zijn gratis en dure statistiekprogramma's. Welke de beste is is vaak persoonlijk, u kunt er echter ook voor kiezen een gratis programma van Google te gebruiken dat simpel goede informatie biedt:


Google op haar website:
Google Analytics is zakelijke webanalyse-oplossing die u het juiste inzicht verschaft in uw websiteverkeer en marketingeffectiviteit. Krachtige, flexibele en gemakkelijk te gebruiken functies stellen u in staat uw verkeersgegevens op geheel nieuwe wijze weer te geven en te analyseren.
Met Google Analytics bent u beter voorbereid om advertenties te schrijven die beter getarget zijn, om uw marketinginitiatieven te versterken en websites te maken die meer opleveren.

Klik op het bovenstaande Google Analytics logo voor meer informatie van Google zelf.

=== Google Analytics dus van Google dus? ===
Google verzameld informatie om op basis daarvan hun index samen te stellen. Allereerst is daar natuurlijk uw website, hoe is deze opgebouwd. Ook het aantal links naar uw site is belangrijk.
Omdat ook informatie van belang lijkt te zijn die niet direct met de site te maken heeft is het niet ondenkbaar dat ook de Google Toolbar en Google Analytics (verder: GA) Google informatie verschaffen die mede bepalen hoe hoog uw site gerankt wordt.

GA is gratis, maar waarom gratis als het voor de gebruiker zo goed is? Meestal staat er toch wel iets tegenover 'gratis' producten en diensten of gaat het om een matig product en dat laatste is bij GA zeker niet het geval. Het is denkbaar dat de gegevens uit GA, zoals hoe lang iemand op een site blijft 'hangen', Google meer inzichten geven over hoe interessant uw site is voor een bepaalde doelgroep.

Ook het aantal pagina's dat niet oproepbaar is wordt direct inzichtelijk met GA, als u daar dan zelf niet snel actie op onderneemt kan Google aannemen dat uw site minder goed wordt onderhouden en zoals bekend speelt de actualiteit en het onderhoud van een site een rol bij de 'rapportcijfers' die Google uitdeelt.

Wij doen hier geen uitspraak of u GA wel of niet moet gebruiken, wel adviseren wij u in de contacten met uw webmaster en SEO-specialist Google Analytics als eventueel onderdeel van de SEO tactiek te bespreken.


Schrijf in op onze gratis nieuwsbrief

SEO specials social media marketing Social media Subluminale Marketing Social MarketingZoekmachinevriendelijke hosting Uw site bekeken op zoekmachine vriendelijkheid Zoekmachinevriendelijke sleutelwoorden (Density) Zoekmachinevriendelijke site ontwerpen SEO offertes nader bekeken Uw concurrentie tegen het licht Internet termenFeit

Vaak wordt er meer geld aan een nieuwe website uitgegeven dan aan de marketing ervan.

Maar dan een nieuwe auto. De aanschaf is een hoop geld maar toch hebben we dat er graag voor over.

Tijdens het gebruik van een auto stijgen de kosten boven de aanschafwaarde uit. Waarom daar wel en aan de marketing van uw bedrijf niet die euro extra uitgeven!Optimaliseren is duurder dan.....

Rankingrapport

Alleen voor abonnees!

Nog geen abonnee?
Schrijf nu gratis in!

Gratis Webpositie nieuwsbrief


SEO bedrijven

Er zijn veel bedrijven die beloven dat u hoge posities bij Google kunt krijgen. Niemand heeft een glazen bol dus pas op met garanties.

Ook worden er dikwijls jaarcontracten aangeboden, realiseert u zich dat als iemand inderdaad zo goed is als hij zegt hij u niet gelijk voor een jaar hoeft vast te leggen.